You are hereUutisten kerääjä / Lähteet / www.partio.fi

www.partio.fi


Julkaise syötteitä
Syötteen kokonainen osoite. 41 min 43 s sitten

Nuorten työelämätaitojen inspiraatiopäivä

Ke, 2018-04-25 10:51

Partion nuorisoalan osaamiskeskus yhteistyössä SITRA, Opintokeskus Sivis ja Positiivinen CV järjestävät yhdessä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa

NUORTEN TYÖELÄMÄTAITOJEN INSPIRAATIOPÄIVÄN

TO 24.5. 8.30-12.15 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki)

Vapaaehtoistyötehtävissä opitut asiat ovat tärkeitä työelämätaitoja erityisesti nuorille, jotka etsivät ensimmäisiä työpaikkojaan. Vuorovaikutustaidot, oma-aloitteisuus ja uusien asioiden omaksumisen taito ovat tulevaisuuden työelämässä tärkeämpiä kuin koskaan ennen. Nuorten työelämätaitojen inspiraatiopäivässä haluamme haastaa miettimään miten jokainen nuori pääsee osoittamaan ja käyttämään osaamistaan.

OHJELMA

8.30                  Tervetulosanat

ANTTI REINIKAINEN, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen

8.45                  Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen esittely

TIMO SINIVUORI, KT, Partion nuorisoalan osaamiskeskuksen johtaja, Suomen Partiolaiset

9.00                  Asiantuntijapuheenvuorot 

MARION FIELDS, KT, asiantuntija, Opintokeskus Sivis

KIMMO MÄKI, KTT, yliopettaja – Haaga-Helia Opettajakorkeakoulu

KAISA VUORINEN, CEO, Positiivinen CV

PERTTU JÄMSÉN, KM, erityisasiantuntija, SITRA

10.30                Nuorten työelämätaidot partion näkökulmasta ja niiden sanoittaminen

LAURA KALERVO, Projektipäällikkö, ammatillinen opettaja Partion nuorisoalan osaamiskeskus, Nuorten työelämätaitojen ohjelma

10.45                Kahvitauko ja siirtyminen Tiedekulman Stage-tilaan

11.00                Forum teatteri – Business teatteri

Nuoren työhaastattelutilanne forumteatterin keinoin ja yhteinen keskustelu

  • Miten nuori sanoittaa osaamistaan?
  • Miten työnantajan edustaja hahmottaa nuoren osaamisen haettavaan tehtävään?

12.00 -12.15    Seminaarin päättäminen 

JAANA WALLDÉN, Opetus- ja kulttuuriministeriö

ILMI SALMINEN, Suomen Partiolaisten hallituksen jäsen

 

Twitterkeskustelu #KOVAAOSAAMISTA seminaarin ajan:

Mikä on #KOVAAOSAAMISTA työelämässä? Miten, millä työkaluilla ja toimintamalleilla osaamista pitäisi tuoda näkyväksi työelämään hakeuduttaessa? Miten osaamista huomioidaan osana ammatillisia opintoja? Miten oman osaamisen arvostaminen vaikuttaa opiskelemaan ja työelämään siirryttäessä?

 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen tästä linkistä viimeistään ma 21.5.2018.

Lisätietoja tilaisuudesta ja Partion nuorisoalan osaamiskeskuksesta: Timo Sinivuori p. 0400511534 timo.sinivuori@partio.fi

www.osaamiskeskus.partio.fi

#kovaaosaamista

 

Seminaarin jälkilöylyt ja mahdollisen yhteisen tutkimusintressin löytäminen

Seminaarin ja lounastauon jälkeen klo 13-15 kutsumme kiinnostuneet mukaan keskustelemaan mahdollisesta yhteisestä tutkimusintressistä vapaaehtoistoiminnassa ja harrastuksessa hankitun osaamisen tunnustamiseen liittyen oppilaitoksissa. Tavoitteena on kartoittaa nykytilaa sekä kehittämistarpeita epävirallisen ja arkioppimisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyen. Kysely on tarkoitus kohdistaa sekä koulutuksen järjestäjille valtakunnallisesti että eri järjestöissä toimiville nuorille. Tavoitteena tapaamisessa on löytää yhteisiä intressejä, näkökulmia ja tavoitteita kyselytutkimukseen. Tapaaminen järjestetään Tiedekulman Lounge-tilassa.

Seminaarin molempiin osiin ilmoittaudutaan samasta linkistä.

Ajankohta: 24.5.2018 08.30 - 12.15Paikka: Helsingin yliopiston TiedekulmaOsoite: Yliopistonkatu 4, Helsinki

Kategoriat: Partiojärjestöt

50 nuorta valmistui Value Based Leadership –koulutuksesta

Ti, 2018-04-24 18:35

Nuorten johtajien osaaminen syntyy omien arvojen ymmärtämisestä

Ensimmäiset 50 nuorta johtajaa valmistui tänään Suomen Value Based Leadership -koulutusohjelmasta. Diplomit jakoi tasavallan presidentti, Suomen Partiolaisten suojelija Sauli Niinistö Espoon Hanasaaressa järjestetyssä diplomiseremoniassa. Ruotsista lähtöisin olevan suositun koulutuksen tavoitteena on kouluttaa seuraavien vuosien aikana Suomeen tuhat nuorta johtajaa.

Johtajuus pohjautuu itsetuntemukseen ja monimuotoisuuden ymmärtämiseen  

Value Based Leadership (VBL) on vuonna 2017 Suomessa käynnistetty kokemusperäinen johtajuuskoulutus 20–29-vuotiaille. VBL-koulutus kehittää itsetuntemusta ja ihmisten välisten erojen ymmärtämistä johtajuuden perustana. Koulutukseen voivat hakea eri järjestöissä vapaaehtoistyönään johtamistehtävässä toimivat nuoret. VBL-koulutusohjelman tähtäin on korkealla: seuraavien vuosien aikana VBL:sta muodostuu Suomen tunnetuin nuorten johtajien koulutus. 

"VBL luo Suomeen lisää arvoja ja monimuotoisuutta ymmärtäviä johtajia, sukupolvelta toiselle siirtyviä johtajuusoivalluksia, vapaaehtoistoiminnassa opitun johtajuuden ymmärrystä ja arvostusta sekä sektorien välistä johtajuuskeskustelua.  VBL on nuorelle ainutlaatuinen mahdollisuus kasvaa - ei vain johtajana, vaan myös ihmisenä. Moni on antanut palautetta, että VBL on paras johtajuuskoulutus, mihin on koskaan osallistunut", toteaa viime vuonna VBL-koulutuksen fasilitaattorina toiminut Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola. 

Koulutukseen mallia Ruotsista 

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, jotka ovat järjestäneet koulutusta menestyksekkäästi jo kymmenen vuoden ajan. Noin 80 suomalaista on aiemmin osallistunut Ruotsissa järjestetyille yhteiskursseille.  

Suomessa ensimmäiset Value Based Leadership -koulutukset järjestettiin vuonna 2017. Vaikka Suomen Partiolaiset toimivat koulutuksen järjestäjinä, koulutukseen voivat hakea muidenkin järjestöjen vapaaehtoistoiminnan johtajat. Tähän mennessä Suomen VBL-koulutukseen on osallistunut nuoria jo lähes 40 eri järjestöstä. Kurssin hakijamäärät kertovat, että kovatasoiselle nuorten johtajuuskoulutukselle on Suomessa kysyntää. Aiemmin Ruotsissa kouluttautuneista nuorista monet ovat koulutuksesta tehdyn vaikuttavuuskyselyn mukaan hyötyneet kurssista merkittävästi.  

VBL-koulutusten järjestämiseen etsitään jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita. VBL tarjoaakin yrityksille mahdollisuuden profiloitua nuorten johtajien tukijoina. 

Lue tasavallan presidentin kanslian uutinen tilaisuudesta. Katso kuvia tilaisuudesta.

 

Kuvat: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

 

 

 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Aina valmiina - Hanna Villaselle sankarimerkki

Ti, 2018-04-24 11:25

Partiolainen ei rajoita toimintakykyään vain koloiltoihin ja leireille, vaan tarttuu toimeen arjessakin, kun tarve sille tulee.

Partiojohtaja Hanna Villaselle Palokan Partiolaiset ry:stä on myönnetty Suomen Partiolaisten Sankarimerkki. Sankarimerkin voi myöntämisperusteidensa nojalla todeta olevan partiolaisten hengenpelastusmerkki, sillä se voidaan myöntää partiolaiselle suurta uhrautuvaisuutta osoittavasta teosta, jonka aikana partiolainen, autettava tai he molemmat ovat olleet ilmeisessä hengenvaarassa. Villasen kohdalla veden varaan joutuneen henkilön pelastustilanne tuli eteen viime kesänä kesätöiden yhteydessä.

"Olin töissä Lehtisaaressa (seurakunnan kesäkoti Jyväskylässä), jonne saa kuka vain saapua viettämään kesäpäivää. Kulkeminen saareen tapahtuu vesiteitä pitkin soutamalla, mutta toiset innostuvat myös uimaan tuon matkan", Villanen kertaa heinäkuisen päivän tunnelmia. 

Kuten vastaavanlaisissa tilanteissa yleensäkin, toiminnan hetki tulee vastaan yllättäen. Aivan tavallisena alkanut päivä sai käänteen, kun järveltä kuului avunhuuto. Mantereelta saareen aiemminkin uineen henkilön voimat olivat tällä kertaa ehtymässä liian aikaisin.

"Siinä tilanteessa ei voinut harkita ja epäillä, oliko hätä todellinen vai vitsailua. Oli tuuria, että olin jo matkalla, enkä vasta siinä tilanteessa alkanut suunnata veneellä järvelle", Villanen muistelee ja huomauttaa, että onneksi autettavan voimat riittivät vielä sen verran, että hän sai pidettyä itsensä pinnan päällä Villasen veneen saapumiseen saakka.

"Jos hän olisi ehtinyt painua pinnan alle, olisi ollut äärimmäisen haastavaa suunnata oikeaan suuntaan järvellä." 

Ansiomerkki myönnetään saajalleen ansioiden perusteella, kuten sen nimikin jo kertoo. Sankarimerkki on Suomen Partiolaisten ansioristijärjestelmän korkein merkki ja se voidaan tarvittaessa myöntää samalle henkilölle useammankin kerran, mikäli teot niin osoittavat. Ensimmäiset Sankarimerkit myönnettiin vuonna 1919. Villasen merkin numero on 61, mikä tarkoittaa, että kyseistä merkkiä ei suinkaan vuosittain kenellekään myönnetä.

Sankarimerkki luovutettiin Hanna Villaselle Palokan Partiolaisten Yrjönpäiväjuhlassa Jyväskylässä 23.4.2018. Tunnustuksen saaminen tuli Villaselle iloisena ja hämmentävänäkin yllätyksenä, vaikka hän olikin aiemmin ollut tietoinen kyseisen merkin olemassaolosta. Kun juhlasalista löytyi muiden juhlavieraiden seasta myös työpiiriin kuuluneita henkilöitä, aavisti Villanen, että jotain häneen liittyvää saattaisi olla tekeillä, mutta asian laajuus kävi ilmi vasta varsinaisena merkinluovutushetkenä. Muistot tapahtumista ovat ajatuksissa vielä selkeät, mutta tärkeimmäksi nousee helpotus: "Kun näin hänen olevan illalla rannalla vastassa saaresta palaavia kavereitaan, minut valtasi helpotus. Oli hieno hetki huomata, että kaikki on kunnossa." 

 

Teksti: Viivi Keinänen
Kuvat: Atte Kesti

 

 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Partioviikolla 23.-29.4. tehdään harrastus näkyväksi - tule tutustumaan!

Ti, 2018-04-17 17:15

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 23.-29.4.2018. Partiolaiset näkyvät tavallista enemmän katukuvassa ja järjestävät erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Partioviikolla muun muassa esitellään partiotoimintaa, pidetään partiolaisten omia juhlia ja iltanuotioita sekä kisaillaan partiotaitokisoissa.  Seuraa Partioviikon tapahtumia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #partiontakii ja #partioscout.  

Partioviikolla tapahtuu ympäri Suomen    

Partiota esitellään yleisölle eri tavoin partioviikolla. Tervetuloa tutustumaan partioon PopUp-koloille ja muihin yleisölle avoimiin tapahtumiin!  

La 21.4. SUURI ILTANUOTIO Parikkalassa. Lisätietoa FB-tapahtumasta.   

La-su 21.-22.4. RETKELLE-MESSUT Jyväskylässä. Lisätietoa FB-tapahtumasta.   

Ma 23.4. YRJÖNPÄIVÄN JUHLA Porissa. Lisätietoa FB-tapahtumasta.   

Ma ja ti 23.-24.4. PARTION ESITTELYTAPAHTUMA Imatralla ja Lappeenrannassa. Lisätietoja täältä.   

Ma 23.4. PARTION ESITTELYTAPAHTUMA Nurmijärvellä klo 18.00-19.30 (Valkjärventie 79). Lisätietoja täältä.     

Ti 24.4. KAHVINJAKOTEMPAUS työmatkalaisille Keravan rautatieasemalla  

Ke 25.4. PARTIOMESSU Jyväskylän kaupunginkirkossa klo 18. Lisätietoja FB-tapahtumasta.   

Ke 25.4. KAHVINJAKOTEMPAUS työmatkalaisille Turun Kauppatorilla klo 7-9 ja klo 15-17  

Ke ja to 25.-26.4. PARTION ESITTELYTAPAHTUMA Iso-Kristiinassa Lappeenrannassa. Lisätietoja täältä.      

Ke 25.4. PARTIOTAITOPÄIVÄ Kirkkonummen K-Citymarketilla. Lisätietoja täältä.     

To 26.4. Maailman 6. nopein PARTIOTAITOKILPAILU AIKUISILLE Helsingissä. Kilpailu on nopea, parin tunnin ohjelma, joka antaa mahdollisuuden karata pois arjen pyörteistä ja testata omia taitoja. Kyseessä on kuudetta kertaa järjestettävä joukkuekilpailu, jossa kisataan 3-5 hengen joukkueissa. Kisa on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille sekä ei-vielä-partiolaisille. Ilmoittautuminen on auki 22.4. asti osoitteessa kuksaan.fi/20422. Lisätietoja täältä

Pe 27.4. PARTIOLAULUILTA nuotion ääressä kävelykatu Oleksilla Lappeenrannassa kello 17.30—19.30. Istuinalusta ja nuotioeväät (esim. makkaraa/maissia/vaahtokarkkeja) mukaan. Lisätietoja täältä.     

La 28.4. Törmä-PARTIOTAITOKILPAILUT Helsingissä. Lisätietoja täältä.   

Su 29.4. Supersupe-SUDENPENTUTAPAHTUMA Helsingissä. SuperSupe järjestetään sunnuntaina 29.4.2018 Laakson ratsastuskentän ympäristössä klo 9.30–16.00. Lisätietoja täältä.     

Su 29.4. PARAATIPÄIVÄ Lappeenrannassa. Lähtö Marian aukiolta 29.4. kello 13.15. Lisätietoja täältä.    

Su 29.4. PARTIOMESSU ja hulinaa Tuomiokirkonmäellä Helsingissä. Tervetuloa sunnuntaina 29.4. klo 10 partiomessuun Tuomiokirkossa. Lisätietoja täältä.     

 

Teksti: Jaana Hopeakoski, kuvat: Eeva Helle, Anna Enbuske 

 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Anni Ylinen ja Janne Heiskanen ovat vuoden toimivat partiojohtajat

Ma, 2018-04-16 15:29

Vuoden 2018 Toimiva partiojohtaja -apurahat on myönnetty Anni Yliselle Hämeen Partiopiiristä ja Janne Heiskaselle Pääkaupunkiseudun Partiolaisista. Anni ja Janne ovat yhteistyöhaluisia ja vastuuntuntoisia nuoria partiojohtajia, jotka ovat vieneet partioliikettä eteenpäin viestinnän keinoin. Vuotuiset apurahat jakoi Partiosäätiön hallintoneuvosto.

Anni on nuori vastuunkantaja

Anni Ylinen (26), Partiolippukunta Härmälän Ilvestytöistä Tampereelta toimii vaativissa johtajatehtävissä piiri- ja lippukuntatasolla. Anni on opiskellut arvopohjaista johtajuutta Value Based Leadership -koulutuksessa.  

”Partiossa olen oppinut sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista, organisointitaitoja... lähes kaikkea! Partio on myös opettanut menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle, niin johtamistehtävissä kuin fyysisissä haasteissakin. Uskoisin, että en olisi minä ilman partiossa hankittua osaamista ja partion mahdollistamia kokemuksia ja elämyksiä”, Anni kertoo.  

Anni on kartuttanut osaamistaan mm. medialähettiläänä, viestintäryhmän jäsenenä, tapahtumajohtajana ja piirin varajohtajana. Keskusjärjestössä Anni on toiminut erilaisissa viestinnän pesteissä sekä myös työntekijänä Roihu 2016 -leirin projektikoordinaattorina.

”Partiolle on yhä enenevissä määrin kysyntää tulevaisuudessa. Uskon aidosti, että partio on ratkaisu moniin haasteisiin, kuten syrjäytymiseen sekä lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin”, Anni pohtii. ”Partion arvot ovat edelleen tässä päivässä, mutta niiden oikealla tavalla julkituomiseen pitää kiinnittää huomiota, jotta ne saavat ansaitsemansa arvostuksen ja huomion myös ei-partiolaisten keskuudessa. Tärkeintä on, että partiolaisuus olisi mahdollista ihan jokaiselle.” 

Jannen säkenöivä persoona ei jätä muita varjoonsa

Janne Heiskanen (24), Timanttipartiosta Vantaalta on lippukuntatoiminnan lisäksi ollut viiden vuoden ajan aktiivinen toimija Vantaan aluejärjestössä Partiokannuksessa sekä piirissään Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa. Janne on ollut partion medialähettiläänä ja toiminut Roihu-leirin somepäällikkönä tuoden partiolle valtavasti näkyvyyttä kohderyhmän keskuudessa ja tehden partiota tutummaksi uusille yleisöille.

Janne on idearikas ja eteenpäin pyrkivä ja vie asiat aina maaliin saakka. Hän on säkenöivä persoona ja hän näkee isot tavoitteet tärkeämpänä kuin oman edun tavoittelun tai henkilökohtaiset pyrkimykset.

”Tärkeimmät asiat partiossa on saada muut ylittämään itsensä ja itsensä ylittämään itsensä. Toivon, että nuoret saavat yhtä paljon irti partiosta kuin minäkin olen jo tähän mennessä saanut”, Janne toteaa. 

Uusia näkökulmia uusista lippukunnista

Kumpikin apurahan saajista on vaihtanut lippukuntaa elämäntilanteen vaihtuessa. Annin kasvattilippukunta on Mäntänvuoren Partiolaiset Mänttä-Vilppulassa ja Jannen partiopolku on alkanut Korven Vaeltajissa Imatralla. Pääkaupunkiseudulle muuttamisen seurauksena Janne perusti Timanttipartio-lippukunnan Vantaalle vuonna 2013. Janne on ollut koko lippukunnan elinkaaren ajan sen kantava voima. Sataan jäseneen nopeasti yltänyt Timanttipartio on monessa suhteessa edelläkävijä erityisesti uusien aikuisten mukaanotossa ja houkuttelevan lippukuntaviestinnän toteuttamisessa.  

”Paremmalla yhteistyöllä niin partion sisällä kuin ulkopuolellakin saadaan meistä vielä vaikuttavampi liike, johon yhä useampi lapsi ja aikuinen löytää mukaan. Kun kehitetään toimintatapoja yhdessä, pääsemme paremmin tähän maaliin”, Janne visioi.  ”Liputan myös vahvasti paremman johtajuuden kehittämisen puolesta.” 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Satahanka kokoaa Loviisaan kesällä 1400 partiolaista

Ma, 2018-04-16 09:35

Kansainvälinen meripartioleiri Satahanka XIII kokoaa kesällä 1400 partiolaista Loviisan Rönnääsiin. Viikon ajaksi rakennetaan pieni kylä, jonne kokoontuu partiolaisia ympäri Suomen. Leiri järjestetään 30.7.-6.8.2018. Leiri on suunnattu 12-vuotiaille ja siitä ylöspäin, mutta leirille osallistuu kaiken ikäisiä partiolaisia perheleiriläisistä kokeneisiin konkareihin. Leirille saapuu myös kansainvälisiä vieraita.  

Satahangalla järjestetään jokaiselle ikäkaudelle omaa ohjelmaa. Leirin teema on "minun mereni" ja ohjelma on sen mukaista. Leiriläiset tulevat tutustumaan esimerkiksi Itämeren historiaan ja joutuvat pohtimaan ihmisen vaikutuksia mereen ja sen tulevaisuuteen. Leiriläiset pääsevät merelle purjehtimaan ja kokeilemaan erilaisia vesikulkuneuvoja. Leiriltä kotiin lähtiessä onnekkailla on itse ommeltu merimiessäkki leirimuistona.  

-Onhan tää siistiä, että saadaan näin iso määrä porukkaa Satahangalle! Kävin tänään leirialueella fiilistelemässä, kohta se leirin rakentaminen alkaa ihan oikeasti, toteaa leirin varajohtaja Viljami Hätönen, kun lopullinen ilmoittautuneiden määrä on selvillä.  

Leirin mahdollistaville aikuisille järjestetään myös omaa ohjelmaa sekä oma kahvila, jossa voi pitää taukoja ja vaihtaa kuulumisia niin vanhojen kuin uusien tuttavien kanssa. Leirillä voi vaikka napata mukaan rannalle pehmiksen kesähelteiden aikaan tai juoda sateensuojassa lämmintä kaakaota sateen yllättäessä.  

Leirin fiilistelyä ja sen rakentamista voit seurata sosiaalisista medioista. Löydät Satahangan Instagramista @satahankaxiii ja Facebookista @satahanka.  

Kuva: Jukka Koskelainen

Teksti: Bea-Lina Holmberg

Kategoriat: Partiojärjestöt

Partio laajamittaiseen yhteistyöhön WWF:n kanssa

To, 2018-04-12 17:12

Jopa 50 miljoonaa partiolaista mukaan toimimaan uhanalaisen luonnon puolesta

Partioliikkeen maailmanjärjestö ja ympäristöjärjestö WWF aloittavat entistä tiiviimmän yhteistyön luonnon suojelemiseksi. Luonnon monimuotoisuus on vähentynyt hälyttävästi viimeisten vuosikymmenten aikana. Partiolaisten ja WWF:n yhteistyön tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja halua suojella luontoa eri puolilla maailmaa. Myös Suomen Partiolaiset ja WWF ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen.

Maailman vakavimmat ympäristöongelmat voidaan ratkaista ainoastaan yhteistyöllä. Huoli luonnon jatkuvasta köyhtymisestä tuo yhteen maailman suurimman nuorisoliikkeen partion ja ympäristöjärjestö WWF:n.

”Maapallo tarvitsee partiolaisten kaltaisia aktiivisia luontoa rakastavia nuoria, jotka ovat valmiina toimimaan tärkeänä pitämiensä asioiden puolesta. Olemme todella iloisia, että Suomessakin kymmenet tuhannet partiolaiset lähtevät mukaan suojelemaan ainutlaatuista luontoamme”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Yli kolmannes Suomen uhanalaisista kasvi-, eläin- ja sienilajeista elää ensisijaisesti metsissä, joissa partiolaiset liikkuvat paljon. Yhteistyön tavoitteena on lisätä eri-ikäisten partiolaisten tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja innostaa partiolaisia tekemään käytännön tekoja ympäristön puolesta. Esimerkiksi nuorimmilla partiolaisilla eli sudenpennuilla ja seikkailijoilla tulee olemaan mahdollisuus suorittaa WWF:n ja partiolaisten yhdessä tuottama taitomerkki luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun liittyen. Vanhempia partiolaisia taas kannustetaan järjestämään tempauksia ja talkoita luonnon puolesta.

"Yksi partiolaisten ihanteista on rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä. Suomen suurimpana nuorisojärjestönä haluamme olla yhteiskuntaa muuttava voima. Yhteistyömme aikana päivitämme partio-ohjelman ympäristökasvatuksellista sisältöä entistäkin vaikuttavammaksi. On hienoa, että kaksi maailmanlaajuista järjestöä yhdistää voimansa luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi", sanoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola.

Kuvassa Haagan Eräveikkojen ja Suosirrien partiolaisia sekä WWF:n tunnuseläin panda. Kuvaaja Susanna Mikander.

 

Lisätietoja:
Ympäristökasvatuksen asiantuntija Essi Aarnio-Linnanvuori, WWF, p. 050 511 4397, essi.aarnio-linnanvuori@wwf.fi
Metsäryhmän puheenjohtaja Mikko Jalo, Suomen Partiolaiset, p. 050 439 3992, mikko.jalo@partio.fi

Kategoriat: Partiojärjestöt

Uudistunut retkiruokaopas houkuttelee luontoon syömään

Ma, 2018-04-09 22:01

Partiolaisten retkiruokaoppaan uudistunut versio antaa eväät lähteä ulos nauttimaan yhteisistä ruokahetkistä ja opastaa retkeilijää kestäviin valintoihin. Ahlmanin sekä partiolippukunta Vesilahden Valkohäntien yhteistyössä päivittämän oppaan retkiruokailuvinkit ja reseptit löytyvät jatkossa retkeilijöiden suosimalta Metsähallituksen Luontoon.fi-sivustolta.

Alun perin vuonna 2002 paperisena tuotettu Retkiruokaopas julkaistiin nyt sisällöltään uudistettuna verkkoversiona. Ohjeet on nivottu osaksi retkeilijöiden suosimaa Luontoon.fi-verkkopalvelun Retkeilijän ABC –osiota www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkiruoka, josta oppaan voi myös halutessaan tulostaa mukaan kahdessa osassa: retkiruoan yleisohjeet ja retkiruokaohjeita.

– Luontoon.fi-sivustosta löytyi hyvä uusi koti partiolaisten retkiruokaoppaalle. Näin opas on suuremman yleisön ulottuvilla ja työ hyödyttää useampia retkeilijöitä ja tuo samalla näkyvyyttä myös partiolaisten hienolle toiminnalle, iloitsee oppaan uudistamishanketta koordinoinut Eeva Ylinen Ahlmanilta.

Retkiruokaoppaan uudistamisesta vastasi Ahlman ja mukaan suunnitteluun saatiin Suomen Partiolaiset. Agronomi ja kotitalousopettaja Niina Mayer tuotti oppaan sisällöt ja partiolippukunta Vesilahden Valkohännät Jaana Marttilan johdolla osallistui reseptien testaamiseen käytännössä. Oppaan uudistamistyön rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

Retkiruokaopas neuvoo kestäviin valintoihin

Uudistetussa oppaassa on aikaisempaa vahvemmin huomioitu kestävän kehityksen näkökulma ja satokausiajattelu, sekä tuotu esille ruoan alkuperään ja reittiin liittyvää tietoa.

– Olemme Parasta pöytään Pirkanmaalta -hankkeessa tehneet yhteistyötä Vesilahden Valkohännät -lippukunnan kanssa, jotta lähiruokaa saataisiin enemmän mukaan ja esille partiotoimintaan, kertoo Ylinen.

Retkiruokaoppaan resepteissä suositaankin nyt mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja raaka-aineita ja vinkataan, kuinka retkeilijä voi valinnoillaan kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä.

– Halusimme tuoda oppaaseen myös enemmän perustietoa kuivaamisesta ja muusta säilönnästä. Taidot auttavat retkeilijää ottamaan itse huomioon tulevien retkien ruokailut jo sesonkien aikana, jolloin lähellä tuotettuja raaka-aineita on tarjolla ja ne ovat myös edullisimmillaan. Näin retkelläkin voidaan syödä itse puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, kertoo Ylinen.

Uudessa oppaassa on reseptejä aikaisempaa runsaammin, noin 30 sivun verran. Lisäksi oppaassa on

paljon tietoa retkiruoan suunnittelusta, ateriarytmistä ja energiantarpeesta sekä hygieniasta, juomavedestä, välineistä, jätehuollosta ja luonnonantimien hyödyntämisestä.

 

Partiolaisten Retkiruokaopas Luontoon.fi-sivustolla www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkiruoka

Kuva: Anna Enbuske

Kategoriat: Partiojärjestöt

Tutkimus: Partion harrastamisella positiivisia vaikutuksia nuorten elämänhallintaan

To, 2018-04-05 13:43

Partiokasvatuksen vaikutusta nuorten kehitykseen on tutkittu Singaporessa, Keniassa ja Iso-Britanniassa. WOSMin (The World Organization of the Scout Movement) tutkimus osoitti, että partiolaiset suoriutuivat paremmin elämän eri osa-alueilla verrattuna ei-vielä-partiolaisiin ikätovereihinsa. Ikäryhmässä 14-17 -vuotiaat todettiin partiolla olevan positiivista vaikutusta melkein kaikkeen mitattavaan henkilökohtaiseen kehitykseen. Samat tulokset saatiin kaikilta kolmelta mantereelta.

Tässä muutama nosto: 
- Partiolaisilla on paremmat elämänhallinnan taidot kuin vertaisryhmällä.
- Partiolaiset työllistyvät 16,2 % todennäköisemmin.
- Partiolaiset ovat 20 % fyysisesti aktiivisempia.
- Partiolaiset ovat 16 % aktiivisempia kansalaisia.
- Partiolaiset ovat varmempia omien johtamistaitojensa suhteen.

Lue mielenkiintoinen kansainvälinen raportti partiokasvatuksen vaikuttavuudesta nuorten valmiuksiin: https://issuu.com/worldscouting/docs/impact_results_summary_report_2018_/20 

Suomalaisten nuorten tilannetta vuosittain kartoittavassa Nuorisobarometrissa 2017 todetaan, että nuoret kokevat tärkeäksi myös koulun ulkopuolella hankitut taidot. 

Partion tutkimus- ja kehitysryhmä selvittää suomalaisen partiotoiminnan ja -kasvatuksen vaikuttavuutta sekä toteuttaa erilaisia tutkimus- ja kehitysprojekteja. Tutkimustietoa: https://lippukunta.partio.fi/lippukunnan-johtaminen/lippukunnan-hyvinvointi/lippukuntaviisari

#tietoanuorista #partioscout 

Teksti: Jaana Hopeakoski

Kuva: Harri Halmejärvi

Kategoriat: Partiojärjestöt

Suomen Partiolaiset tukee translakikampanjaa

Ke, 2018-03-28 13:21

Suomen Partiolaiset on mukana tukemassa Setan ja Trasekin Kuuluu kaikille -kampanjaa ja vaatimassa Suomen translain uudistamista. Tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen perustuu lääketieteellisen prosessin sijasta omaan ilmoitukseen, ei vaadi todistusta lisääntymiskyvyttömyydestä ja on mahdollista myös alle 18-vuotiaille. Merkittävänä nuorisojärjestönä haluamme olla eturivissä tukemassa nuorten itsemääräämisoikeutta oman sukupuolensa määrittelyssä ja ilmaisussa. Transihmiset ovat nykylainsäädännön puitteissa alttiita syrjinnälle ja epäinhimilliselle kohtelulle.

"Translain uudistaminen on ihmisoikeuskysymys. Partion arvopohjaan kuuluu vankasti jokaisen yksilön arvostaminen ja Kuuluu kaikille -kampanjan tukemisella haluamme tuoda arvomme käytännön tekoihin" perustelee Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola.

"On todella hienoa, että Suomen Partiolaiset on mukana tukemassa Kuuluu kaikille -kampanjaa. Tämä on äärimmäisen tärkeä viesti kaikille partiota harrastaville transtaustaisille ja sukupuoleltaan moninaisille ihmisille. Pinkkipartio ry haluaa antaa tukensa keskusjärjestölle, piireille ja lippukunnille, jotta syrjimättömyys läpäisisi kaiken partiotoiminnan Suomessa. Vaikka kyseessä onkin tärkeä askel, ei silti vielä pelkkä kampanjan tukeminen takaa sukupuoleltaan moninaisten henkilöiden syrjimättömyyttä partiossa", kommentoi Pinkkipartio ry:n puheenjohtaja Veera Hatakka.

Pinkkipartio ry edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuutta partiossa ja on Suomen Partiolaisten yhdistysjäsen. Pinkkipartio ry tarjoaa myös vertaistukea kaikille lhbtiq-partiolaisille.

Lue lisää kampanjan sivuilta.

Lisätietoa 

Suomen Partiolaiset – FinlandsScouter ry puheenjohtaja
Maria Ruohola, p. 044 760 5632
Pinkkipartio ry: www.pinkkipartio.fi

Kategoriat: Partiojärjestöt

Partiolukioon opiskelijaryntäys

To, 2018-03-22 12:25

Pihtiputaan lukion partio- ja johtajalinja tulee vuosi vuodelta suositummaksi. Kevään yhteishaussa partiolinjalle haki 17 opiskelijaa, joista tusinan verran oli ulkopaikkakuntalaisia. Tulevana syksynä 8.8.2018 alkava partiolinjan vuosikurssi tulee olemaan tähänastisista suurin, koska kaikki linjalle hakeneet 17 opiskelijaa otetaan mukaan sisään. Myös kesän lisähaun kautta on vielä mahdollista ilmoittautua partiolinjalle.

Linjalle hakenut 16-vuotias kotkalainen Milla Paavilainen kertoo valinneensa partiolukion sen erityisyyden vuoksi.

”Koin, että lukion ohella partio saattaisi jäädä vähemmälle, joten sen kuuluminen lukioon oli minulle sopivin ja mieluisin ratkaisu. Ja partiolukio kuulosti hauskalta kokemukselta!”, kertoo Paavilainen. Paavilainen toimii lippukunnassaan Merituikuissa tarpojavartion johtajana sekä omassa ikäkaudessaan samoajana.

”Pidän johtamisesta ja haluan jatkaa sitä aikuisenakin. Partiolukion käyneenä tulisin olemaan kokemusta rikkaampi.”

Partiolinja on ollut aktiviisesti esillä partiomedioissa, piireissä ja lippukunnissakin. Linjalaiset olivat mukana myös SamoajaEXPLOissa vuosina 2015 ja 2017. Tällä hetkellä ensimmäisellä ja toisella vuosikurssilla opiskelee yhteensä kymmenen opiskelijaa. Ensimmäiset ylioppilaat valmistuvat linjalta tulevana lakkiaispäivänä. 

”Partio- ja johtajalinja on ainoa laatuaan Suomessa. Partioharrastuksen yhdistäminen lukio-opintoihin on täällä mahdollista. Opiskelijamme ovat viihtyneet linjalla. Toimintatavat ja sisällöt ovat sopineet myös ei-partiolaisille”, kertoo partio- ja johtajalinjan vetäjä Taina Asikainen Pihtiputaan lukiosta.

Lisätietoja lukion nettisivuilta tai Instagramista: @partiolukio

 

Teksti: Jaana Hopeakoski

Kuvat: Jura Nurminen ja partiolukion kuva-arkisto

Kategoriat: Partiojärjestöt

PartioID toimii taas

To, 2018-03-08 13:22

PartioID-kirjautumisessa oli häiriöitä torstaina 8.3.2018. Kirjautumisongelma koski Kuksa-jäsenrekisteriä, Jemma-intranettiä sekä Moodle-oppimisympäristöä. PartioID on jälleen toiminnassa. 

Lisätietoa PartioID:stä

Häiriötiedotteet julkaistaan myös partio.fi/asiakaspalvelu -sivulla. 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Tue Suomen Partiolaisten globaalikasvatushanketta "Globaalit muuttoliikkeet – menetetty ennakkoluulo 2017-2018"

Ti, 2018-02-27 08:57

Hankkeen tarkoituksena on madaltaa kynnystä sisällyttää partio-ohjelmaan globaalikasvatusta ja siten tukea partiolaisten kasvua aktiivisiksi kansalaisiksi omissa yhteiskunnissaan ja koko maailmassa. Globaalikasvatus on olennainen osa partio-ohjelmaa ja partiolaisten "kotikansainvälisyyttä", jonka toteutuminen ei jäädä kiinni siitä, että se koettaisiin vieraaksi tai vaikeaksi aiheeksi. Sen vuoksi hankkeessa tuotetaan sekä valmista materiaalia, koulutusta että viedään aihetta tapahtumiin eri puolille Suomea.

Hankkeella lisäämme nuorten ymmärrystä globaaleista muuttoliikkeistä sekä annamme työkaluja osallistua kriittisesti ja moninäkökulmaisesti maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintaan. Toteutamme hanketta partion kansallisen ja piiritason isoissa tapahtumissa, kuten Kliffalla, Framilla, Satahangalla, Johtajatulilla, Samoaja-Explossa ja 
Väre-vaeltajatapahtumassa - tavoitteenamme on tavoittaa kaikki ikäkaudet ja kaikki partiopiirit.

Lisäksi järjestämme vuosittaisen koulutustilaisuuden, jolle voivat tapahtumien aktiviteettien järjestäjien lisäksi osallistua kaikki teemasta kiinnostuneet.

Toteutamme hankkeen aktiviteetteja yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin, Suomen Pakolaisavun ja Kansainvälisen Siirtolaisuusjärjestön (IOM) kanssa. SPR:n kanssa yhteistyössä on toteutettu Konfliktin keskellä -roolipeli Säihke-leirillä kesällä 2017, useat tapahtumat ovat hyödyntäneet IOM:in Mitä ihminen maksaa -kampanjan materiaaleja, ja Pakolaisavun asiantuntemusta on hyödynnetty mm. hankkeen tuottamaa Yli rajojen -menetelmäopasta työstettäessä.

Lisätietoa: Annina Kainu annina.kainu@partio.fi

Kategoriat: Partiojärjestöt

Etsimme kouluttajia digitaalisten palveluiden ja sovellusten kehittämiseen

Ma, 2018-02-12 10:44

Suomen Partiolaiset toteuttaa keväällä kolme koulutusta nuorten digitaitojen kehittämiseksi. Etsimme jokaiseen koulutukseen asiantuntijaa, joka antaisi noin kolmen tunnin puheenvuorossaan ja koulutuksessaan yleiskatsauksen digitaalisten palveluiden ja sovellusten kehittämiseen ja syventyisi johonkin sen osa-alueista oman osaamisensa ja työnsä näkökulmasta.  

Koulutukset ovat osa Digitaidot partiossa -projektia, joka toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella tammi-huhtikuussa 2018. Kohderyhmä ovat 15-22-vuotiaat.

Koulutukset järjestetään Helsingissä 3.3.2018, Turussa 24.3.2018 ja Jyväskylässä 7.4.2018. Niissä yhdistyvät asiantuntijapuheenvuorot, käytännöllinen työpajatyöskentely ja Suomen Partiolaisten sähköisen aktiviteettikortti -sovelluksen kehittäminen. Koulutusten tavoitteena on se, että osallistujat hahmottavat uuden digitaalisen palvelun tai sovelluksen kehittämisen prosessin (ja elinkaaren) aina ideasta käyttöönottoon saakka. Kussakin koulutuksessa syvennytään johonkin tiettyyn prosessin osa-alueeseen tarkemmin ja tehdään ryhmätöitä partioesimerkein. Digitaidot partiossa -projektin ja koulutusten tavoitteena on myös se, että sähköisen aktiviteettikortin tekijät saavat palautetta projektinsa eri vaiheissa. 

Koulutuksista, työpajatyöskentelystä ja projektista vastaa Suomen Partiolaisten harjoittelija Anni Schalin. Hänen harjoittelutavoitteensa on myös tunnistaa, mitä digitaalisuus ja digitaidot voidaan ottaa nykyistä paremmin huomioon partiokasvatuksessa ja partio-ohjelmassa.

Jos olet etsimämme asiantuntija, lähetä viesti anni.schalin@partio.fi, niin keskustellaan lisää ja suunnitellaan koulutuspäivä yhdessä.

 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Partiolaisten adventtikalenterilla ennätysmyynti

To, 2018-02-08 14:25

Partiolaisten adventtikalenteri rikkoi vuoden 2017 myynnillään kaikkien aikojen ennätystuloksen, kun 300 000 myydyn kalenterin raja ylittyi. Yhteensä kalentereita myytiin 307 000 kpl.  Kasvua vuoteen 2016 syntyi valtakunnallisesti 4,3 %. Vuosi 2017 oli perinteikkään adventtikalenterin 70. juhlavuosi ja kalenterin kuvitti Elina Warsta.

Eniten kasvua kalenterimyynnissä tapahtui Järvi-Suomen Partiopiirissä sekä Pohjanmaalla. Molemmissa piireissä yllettiin noin 8,5 % myynnin kasvuun edellisestä vuodesta. Esimerkillistä työtä tehtiin ympäri Suomea lukuisissa lippukunnissa tuhansien innokkaiden kalenterimyyjien toimesta.

Valtaosa kalentereista myydään partiolaisten toimesta erilaisissa tapahtumissa, kauppakeskuksissa sekä ovelta ovelle -myyntinä. Verkkokaupan kautta kalentereita lähetettiin sekä Suomeen että ympäri maailmaa noin 2 200  kappaletta. Kalentereita toimitettiinkin loka-joulukuun aikana peräti 30 eri maahan.

Suuri kiitos kaikille kalenterimyyjille sekä partiotoimintaa tukeneille kalenterin ostajille! Teidän avullanne mahdollistetaan kymmenientuhansien lasten ja nuorten harrastus ympäri Suomea.

Kalenterimyynnistä saatu tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan ja suurimman osan tuotosta saavat paikalliset lippukunnat. Lippukunnat käyttävät kalenterituotot muun muassa partiovarusteiden hankkimiseen, leirimaksujen alentamiseen sekä lippukunnan kokoontumispaikkojen kunnostamiseen. Kalenterimyynti opettaa partiolaisille paitsi kaupankäyntiä ja käsitystä taloudesta, myös ihmisten kohtaamista sekä yhteisen hyvän eteen toimimista.

Kalenterikauppa alkaa tänäkin vuonna 15.10.2018.

Lisää tietoa partiolaisten adventtikalenterista löydät:

Kategoriat: Partiojärjestöt

Jamboreelle ilmoittautunut jo 700 osallistujaa - Suomen joukkue täynnä

Pe, 2018-02-02 18:00

Vuonna 2019 järjestettävälle Amerikan jamboreelle on ilmoittautunut jo 700 suomalaista partiolaista. Suomen joukkueen tämän hetkinen osallistujakiintiö on täynnä. Joukkueelle neuvotellaan parhaillaan lisäpaikkoja, joten Jamboreelle kannattaa yhä ilmoittautua jonotuspaikalle. Lue lisää asiasta: https://jamboree.fi/suomen-joukkue-on-taynna/

Kategoriat: Partiojärjestöt

Suomen Partiolaiset käynnistää valtakunnallisen osaamiskeskustoiminnan

Pe, 2018-01-26 16:03

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen Partiolaisille valtionapukelpoisuuden valtakunnallisen nuorisoalan osaamiskeskuksen toimintaan vuoden 2018 alusta. Partion osaamiskeskustoiminnan päätehtävänä on kehittää työkaluja, menetelmiä ja toimintamalleja osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen oppilaitoksissa, työelämässä ja vapaaehtoistoiminnassa. Käytännössä osaamiskeskus jatkaa ja laajentaa partiolaisten jo vuonna 2013 aloittamaa työtä vapaaehtoistoiminnassa ja harrastuksissa hankitun osaamisen näkyväksi tekemiseen.

Suomen Partiolaisten osaamiskeskus on yksi kolmesta nuorisotyön palvelujen, laadun ja menetelmien kehittämiseen keskittyvästä osaamiskeskuksesta. Kaikkiaan erilaisia nuorisoalan osaamiskeskuksia perustetaan 12. Niiden toimintaa toteuttavat erilaiset järjestöt ja kunnat sekä niiden yhteenliittymät.

Osaamiskeskustyötä johtaa Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori. Yksi osa osaamiskeskustoimintaa on vuoden 2018 alusta käynnistetty partion Työelämätaitojen ohjelma, jonka projektipäällikkönä toimii Laura Kalervo. Lisäksi osaamiskeskustiimiin tullaan mahdollisesti rekrytoimaan osa-aikainen työntekijä. Partion luottamushenkilöt, Osaamisverkosto ja muut verkostot ovat keskeisessä roolissa osaamiskeskustoiminnassa.

Osaamiskeskus on tunnustus ja jatkoa #kovaaosaamista-projektille

Euroopan unioni antoi vuonna 2013 suosituksen, jonka mukaan kaikilla mailla pitää olla ohjeistus, miten oppilaitosten ulkopuolella hankittua osaamista voidaan tunnustaa. Siitä alkaen partiossa on tehty pitkäjänteistä työtä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa hankitun osaamisen tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi.

 - Jo noin 80 prosenttia yli 25-vuotiaista suomalaisista partiolaisista hyödyntää partioharrastuksen kautta oppimiaan taitoja työelämässä. Systematiikka opitun tunnustamiseen ja näyttämiseen on kuitenkin vielä kehitteillä. Osaamiskeskuksen avulla voimme kehittyä itse lisää ja jakaa näitä malleja myös muiden hyötykäyttöön, kasvatusjohtaja Timo Sinivuori uskoo.

Sinivuoren mukaan partiokurssien hyväksyminen osaksi opintoja sekä harrastuksessa hankittujen taitojen hyödyntäminen nopeuttaa valmistumista, ehkäisee syrjäytymistä ja kannustaa nuoria aktiivisuuteen. Harva osaa kuitenkaan hyödyntää mahdollisuuksia täysimääräisesti.

- Osaamiskeskuksen tavoitteena on muun muassa rakentaa virtuaalinen tulkintatyökalu, joka auttaa niin nuoria, järjestötoimijoita, nuorisotyöntekijöitä kuin opettajia ymmärtämään ja tunnistamaan entistä paremmin, miten muualla opittu palvelee osana opintoja. Kyseessä on täysin uusi työkalu nuorisotyön toimijoille, Sinivuori kertoo.

Lisäksi suunnitelmissa on esimerkiksi testata uudenlaista vertaisarviointimallia sekä tuottaa uusia digitaalisia osaamismerkkejä ja laajentaa niiden käyttöä.

Osaamiskeskusten tehtävänä on kehittää ja edistää nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää osaamiskeskuksille valtionapukelpoisuuden  kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Partiolaisten osaamiskeskuksen osana toteutettava partion Työelämätaitojen ohjelma rahoitetaan Punainen Sulka -keräyksen tuotoilla.

 

Lisätietoja osaamiskeskuksesta: Timo Sinivuori, puh. 0400 511 534, timo.sinivuori@partio.fi

 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Laajennettujen valiokuntien tapaaminen

To, 2018-01-25 13:53

Laajennettujen valiokuntien tapaaminen 

Laajennettujen valiokuntien tapaaminen järjestetään lauantaina 17.3.2018 klo 9.00-16.00.

Tapaamiset on tarkoitettu valiokunnan ja laajennetun valiokunnan jäsenille sekä toiminnanalan työntekijöille. 

Sijainti

Radisson Blu Seaside (Ruoholahdenranta 3): Aluetyön laajennettu valiokunta, kansainvälisten yhteyksien laajennettu valiokunta, partiokasvatuksen laajennettu valiokunta ja vapaaehtoistuen laajennettu valiokunta.

Partioasema (Töölönkatu 55): Viestinnän ja markkinoinnin laajennettu valiokunta, yhteiskuntasuhteiden laajennettu valiokunta ja laajennettu ansiomerkkiryhmä

Ilmoittautuminen ja kustannusten korvaaminen 

Suomen Partiolaiset korvaa valiokuntien jäsenten osallistumisen laajennetun valiokunnan tapaamiseen (ja M/S Scoutella -partioristeilylle). Suomen Partiolaiset kustantaa kustakin partiopiiristä yhden luottamushenkilön (per toiminnanala) sekä laajennetun valiokunnan tapaamiseen että partioristeilylle. 

Ilmoittaudu 11.2.2018 mennessä.  

M/S Scoutella -partioristeilylle ilmoittaudutaan erillisellä Kuksa-lomakkeella myös 11.2.2018 mennessä. M/S Scoutella on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille partiolaisillle ja partioristeily järjestetään nyt toista kertaa. Tutustu partioristeilyyn osoitteessa www.partio.fi/scoutella. 

Kokousmateriaalit hyvässä Jemmassa 

Laajennettujen valiokuntien kokousmateriaalit julkaistaan Jemmassa. Materiaalit on oltava siellä yhtä (1) kuukautta ennen tapahtumaa. 

Lisätiedot 

Oman valiokunnan puheenjohtaja antaa lisätietoja tapaamisesta ja sen ohjelmasta. Käytännön järjestelyissä opastavat tapahtuma- ja henkilöstöassistentti Heli Mertanen ja hallintopäällikkö Mikko Lehtonen. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi

Ajankohta: 17.3.2018 09.00 - 16.00Paikka: Radisson Blu Seaside / Partioasema Osoite: Ruoholahdenranta 3, 00180 Helsinki / Töölönkatu 55, 00250 Helsinki

Kategoriat: Partiojärjestöt

Suomen Partiolaisten rogainingmestaruuskilpailut 2018 Raisiossa

Ke, 2018-01-24 11:18

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry:n vuoden 2018 rogainingmestaruuskilpailut järjestetään Raisiossa sunnuntaina 27.5.2018. SP:n rogainingmestaruuskilpailut ratkotaan joukkuekilpailuna 2-5 -henkisin joukkuein. 

SP:n rogainingmestaruuskilpailut käydään avoimen Turku Rogaining Sprint -kilpailun yhteydessä. Avoimeen kilpailuun voivat osallistua myös ei-partiolaiset, mutta he eivät voi kilpailla SP:n mestaruuksista. Avoimessa kilpailussa on mukana myös henkilökohtaisia sarjoja. 

Kilpailun järjestäjänä toimii Ilpoisten Vuorenkävijät ry, joka aiemmin on järjestänyt muun muassa Suomen Partiolaisten historian ensimmäiset rogaining-mestaruuskilpailut vuonna 2016 sekä SP:n vuoden 2007  
suunnistusmestaruuskilpailut. 

”Osa kilpailumaastosta on sellaista, jossa ei tiettävästi koskaan aiemmin ole järjestetty rogaining-kilpailuja. Nopeimmat joukkueet saattavat kahden tunnin aikana ehtiä käydä kääntymässä myös naapurikunta Maskun puolella”, paljastaa kilpailun ratamestari alustavia ratasuunnitelmia.

Mitä on rogaining?

Rogaining on suunnistusta, jossa kilpailijan tulee annetussa määräajassa hakea mahdollisimman monta rastia haluamassaan järjestyksessä. Rastit on pisteytetty eri arvoisesti ja eniten pisteitä määräajassa kerännyt on voittaja.

Turku Rogaining Sprint -kisassa kilpailuaika on kaikilla sarjoilla 2 h. 

Kategoriat: Partiojärjestöt

Nuorisojärjestöt yhteistyöhön seurakuntavaaleissa

Pe, 2018-01-19 16:12

Syksyn 2018 seurakuntavaaleissa Suomen Partiolaiset, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Nuorisovaltuustojen liitto ja Suomen NNKY-liitto tekevät yhteiskampanjaaa nuorten innostamiseksi seurakuntavaaleihin yhdessä Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVIn, Nuori kirkko ry:n sekä Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiat -yksikön kanssa.
 
“Seurakuntien luottamushenkilöistä vain 6% on alle 30-vuotiaita. Haluamme yhdessä vaikuttaa siihen, että kirkon päätöksentekijöissä olisi myös meidän sukupolvemme edustajia. Iloitsemme NAVI:ssa tästä yhteistyöstä, koska seurakuntavaalit ovat kaikkien nuorten asia ja yhteistyössä me tavoitetaan paljon enemmän nuoria”, toteaa NAVIn puheenjohtaja Katri Malmi.
 
Järjestöt tuottavat yhdessä materiaalia kannustaakseen nuoria ehdolle ja äänestämään. Luvassa on mm. videoita, oppaita, koulutusmateriaalia ja somepäivystystä vaalien kiperiin kohtiin.
 
“Me Suomen Nuorisovaltuustojen liitossa olemme huomanneet, että ensi kertaa äänestävälle voi olla epäselvää esimerkiksi se, mitä äänestystilanteessa konkreettisesti tapahtuu. Kaikkien meidän yhteinen tehtävämme on kannustaa nuoria vaikuttamaan omiin yhteisöihinsä ja madaltaa kynnystä osallistua vaaleihin”, kertoo Nuorisovaltuustojen liiton puheenjohtaja Kimi Uosukainen.
 
Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Vaaleissa voivat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Seurakuntavaalit ovat Suomessa ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa äänioikeus on jo 16-vuotiailla.
 
”Näissä vaaleissa nuoret saavat äänestää yhdenvertaisina seurakuntalaisina. Kirkko on mukana äänestysikärajan laskemisen esijoukoissa ja näyttää mallia kansainvälisesti tarkasteltuna. Nuoret haluavat vaikuttaa ja ottavat sen vallan käyttöön, mikä heille on annettu”, sanoo Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard.

Katso video:

Kategoriat: Partiojärjestöt