You are hereAikuiset

Aikuiset


By riikka.rahtola - Posted on 23 Tammikuu 2010

AIKUISET PARTIOSSA 
Partio-ohjelman varsinainen suorittaminen päättyy 22-vuoden iässä. Aikuisilla tuilla eli yli 22-vuotiailla partiolaisilla on kuitenkin tärkeä rooli partiotoiminnan tukijoina ja mahdollistajina nuoremmille partiolaisille. Partioon voi liittyä myös aikuisena!
 
Partiossa löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempia partiokokemuksia liittyäksesi toimintaan mukaan. Partiossa aikuinen voi toimia aktiivisesti viikkotoiminnassa esimerkiksi laumanjohtajana, hallituksen rivijäsenenä taikka projektiluontoisemmin "asiantuntijana", retkeilyvälinevastaavana, tai vaikka leirikokkina. Mahdollisuuksia on monia ja jokainen edellä mainittu, ja moni muu tehtävä on erittäin tärkeä lippukunnan toiminnan kannalta. (www.papa.partio.fi)
 
AIKUISET AVIAPARTIOSSA 
Aviapartiossa aikuisia on toiminnassa mukana monissa tehtävissä: ryhmien johtajina, toiminnan suunnittelussa johtajistossa, apuna retkillä, kuljettamassa tapahtumiin, sääntömääräisinä tilintarkastajina jne.

Aviapartiossa johtajat mm. kokoontuvat Aviailloissa eli johtajiston kokouksissa ideoimassa lippukunnan toimintaan, hallinnoimaan ja päättämässä asiosita, jakamassa tietoa ja vaihtamassa kuulumisia.
 
Akelat eli laumanjohtajat tapaavat kuukausittain Akelailloissa suunnittelemassa viikkotoimintaa, jakamassa kokemuksia ja tukemassa toisiaan.
 
AVIT-illoissa (Avia-IT) kehitetään nettisivuja tai opetellaan sähköisten välineiden hyödyntämistä tiedon jakamisessa ja tuottamisessa.
 
Lisäksi johtajistolla vuosittain kaksi suunnitteluviikonloppua kämppäolosuhteissa (syksyllä ja keväällä) sekä erilaisia virkistäytymistilaisuuksia kuten päiväretkiä tai muuta yhteistä tekemistä tutustumisen merkeissä, sen mukaan miten kalenterit sallivat.
 
Koulutamme myös itseämme joko partiopiirin tai aluejärjestön kursseilla, tai järjestämällä kursseja omalle joukolle tarpeiden mukaan. Omalle kurssille voimme toisinaan tarjota paikkoja myös muutamalle vanhemmalle.
 
Haluatko sinä mukaan tekemään tai tukemaan partiotoimintaa? 
Anna oma panoksesi lippukuntamme toiminnan kehittämiseen, ja kerro mitä sinä haluaisit tehdä? Panoksesi voi olla pieni tai suuri, lyhyt tai pitkäjänteinen, osallistua voit itsellesi sopivasti, paljon tai vähän. Toiminnan toteuttamisen ja kehittämisen haasteissamme on tarttumispintaa esimerkiksi oman kolon hankintaprosessissa, varainhankinnassa, tarpoja- ja (myöhemmin) samoajaluotsina, laumanjohtajana tai vaikka yksittäisten tapahtumien vetäjänä. Aikuisia tarvitaan myös auttamaan retkillä ja tapahtumissa, leirikokkina, huoltohenkilönä, kuljetuksissa tai vaikka ideoimaan toiminnan tukemisen mahdollisuuksia. Pienikin apu partiotoiminnan tukemisessa on tervetullutta!
Isoihin tehtäviin koulutamme ja pienempiinkin autamme mukaan! Vihjaa itsestäsi lippukunnan johtajalle tai ryhmien vetäjille. Tervetuloa!