You are hereAVIAPARTIO TIEDOTTAA 2/2009

AVIAPARTIO TIEDOTTAA 2/2009


By riikka.rahtola - Posted on 22 Maaliskuu 2009

Ajankohtaista tietoa Aviapartion toiminnasta ja tulevista tapahtumista kevään ja kesän aikana 2009. Lue Lisää!

  1. KUTSU: Kevätkokous maanantaina 30.3.2009
  2. Susen Loikka kilpailuissa menestyminen
  3. Kohtaaminen / paraati (+ vaatetus + merkkien laittaminen)
  4. Sudenpentujen EA-päivä (ensiapu) 17.5.2009
  5. Aviapartion kämppäretki sudenpennuille ja seikkailijoille 5.-7.6.2009
  6. Kesäleiri KELO 2009 1.-8.8.2009, sudenpennuille 4.-8.8.
  7. Ryhmien yhteisten kevään kokousten ajankohdat
  8. Johtajien kokoontuminen / halukkaat vanhemmat mukaan, seuraava kevätkokouksen yhteydessä
  9. Tehtäviä ja vapaita pestejä / Toiminta
  10. Tehtäviä ja vapaita pestejä / Toimikunnat

******************************************************
1. KUTSU: Aviapartion sääntömääräinen kevätkokous ma 30.3.2009

Kutsumme Aviapartion jäsenistön ja vanhemmat Aviapartion ensimmäiseen kevätkokoukseen.
Aika: Maanantai 30.3.2009 klo 18:00 alkaen
Paikka: Tammiston kerhohuone (seurakunnan), Tammistonkatu 29 B, 01520 Vantaa.

Kevätkokouksen tehtävänä on

1) päättää lippukunnan toimintakertomuksen ja tilipäätöksen vahvistamisesta sekä niiden ja tilintarkastajien lausunnon perusteella vastuuvapauden myöntämisestä.

2) valita lippukunnan edustajat piirin seuraaviin kokouksiin.

3) käsitellä muut mahdolliset asiat.

Lippukunnan varsinaisia eli A- jäseniä ovat kaikki 15 vuotta täyttäneet lippukunnan jäsenet. Lippukunnan muut jäsenet ovat B-jäseniä. Kaikki jäsenet hyväksyy lippukunnan hallitus. Lippukunnan kokouksissa kaikilla jäsenillä on puheoikeus, mutta ainoastaan varsinaisilla jäsenillä on äänioikeus. Hallitus hyväksyy ilmoittautuneet jäsenet sen jälkeen, kun Aviapartion liittymismaksu näkyy suoritettuna Aviapartion tilillä.

Varsinaisia virallisia asioita ei näin ensimmäistä vuotta pyörittäessä ole vielä kertynyt, joten toivotamme varsinaisten jäsenten lisäksi kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi Johtajiston avoimeen kokoukseen. Kokouksessa käsittelemme lippukunnan ajankohtaisia asioita. Vanhemmilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä koko johtajistolle.

Tervetuloa!

*******************************************************

2. Susen Loikka kilpailuissa menestyminen

Lippukuntamme ryhmät olivat edustettuina sunnuntaina 8.3. pidetyssä Susen Loikka sudenpentu ja seikkailija kilpailussa. Kilpailuun osallistui yhteensä 13 vantaalaista seikkailija ryhmää ja sudenpentulaumaa.

Aviapartion ensimmäinen kilpailuosallistuminen oli menestys. Seikkailija ryhmämme Lirot tulivat kokonaiskilpailussa toiseksi, sudenpennuista Pikkutikat sijoittuivat kokonaiskilpailussa neljänsiksi ja Varpusetkin upeasti kuudensiksi. Olemme todella iloisia lasten menestyksestä. Näin vähillä kokoontumiskerroilla tulos on aivan mahtava!!!

*******************************************************

3. Kohtaaminen / partioparaati 26.4.

Partioviikko, eli viikko 17 huipentuu Pääkaupunkiseudun partiolaisten järjestämään partiokohtaamiseen sunnuntaina 26.4. Se on partiolaisten kevään huippupäivä, johon toivomme kaikkien innokkaiden osalistumista. Päivän ohjelmarunko on seuraavanlainen:

11.00 Kokoontuminen Senaatintorille alkaa

12.00 Ekumeeninen kenttähartaus

12.15 Paraatikatselmus

12.45 Paraati lähtee liikkeelle

15.00 Yhteinen Fiilistely Senaatintorilla

15.00-16.00 PJ-kahvit Tuomiokirkon kryptassa (johtajat)

16.30 Kohtaaminen päättyy

Tarkemmat tiedot paraatista ilmoittautumislomakkeineen tulemme jakamaan ryhmille viikolla 16. 

Partiopaaraatissa tulisi kaikilla osallistujilla olla partiopaita. Partiopaitoja myyvät Partioaitat hintaan 44,00 euroa. Sudenpennuille suosittelemme partioaitassa myytävää sudenpentupaitaa, jonka hinta on 15,00 euroa. http://www.partioaitta.fi/index.php?cPath=89_137_140 Lähin Partioaitta löytyy Jumbon kauppakeskuksesta.

Lippukuntamme käyttää sinistä partiopaitaa.

Partiomerkkien kiinnityksestä paitaan voi kysyä ryhmien johtajilta ja Sudenpentujen jäljet -kirjassa merkkien kiinnityksestä on kerrottu sivulla 11. Seikkailijoille ohje löytyy oheisesta linkistä http://www.partio.fi/Suomeksi/Seikkailijat/Puvut_ja_merkit.iw3.

Yhteyshenkilö Aviapartiosta tapahtumaan liittyen on Outi Korkeila, outi.korkeila (at) aviapartio.fi 

*******************************************************

4. Sudenpentujen EA-päivä (ensiapu) sunnuntaina 17.5.2009

Sudenpennuille on luvassa erityisohjelmaa 17.5. kun Lippukuntamme osallistuu Pääkaupunkiseudun partiolaisten järjestämään sudenpentujen ensiapu eli EA-päivään. Päivää vietetään Koffin-puistossa Helsingissä. Siellä sudenpennuille opetetaan tärkeitä ensiaputaitoja, joista saa merkinnät sudenpentujen kirjaan. Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeet tästä tapahtumasta myöhemmin omilta johtajilta. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 17.4. 

*******************************************************

5. Aviapartion oma kämppäretki sudenpennuille ja seikkailijoille 5.-7.6.2009

Aviapartio järjestää oman kämppäretken kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtuma on koko lippukunnan jäsenistölle tarkoitettu ensimmäinen yhteinen retki.

Retki tulee suuntautumaan uudenmaanalueella sijaitsevalle kämpälle. Sinne tarvitaan vanhemmilta kuljetusapua, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Lisätietoja ja ilmoittautumislomake tullaan toimittamaan viikolla 17. Ilmoittautumiset viimeistään 15.5.2009.

Kämppäretken johtajan toimii Anne Hiljanen, anne.hiljanen (at) aviapartio.fi 

*******************************************************

6. Kesäleiri KELO 2009 1.-8.8.2009, sudenpennuille 4.-8.8.

Lippukuntamme osallistuu yhteistyössä Myyrpartiolaisten kanssa järjestettävälle kesäleirille KELO 2009:lle. Leiri pidetään Myyrpartion kesäleirialueella Asikkalan Kelkutteella, lähellä Evon retkeilyaluetta. Seikkailijat ja Tarpojat yhdessä johtajien kanssa lähtevät leirille tilausbussilla lauantaina 1.8.2009 aamulla. Sudenpennut starttaavat leiriä kohti muutamaa päivää myöhemmin 4.8.2009. Leiri päättyy 8.8.2009 iltapäivällä, jolloin palaamme kaikki yhteiskuljetuksella Vantaalle. Leiri maksaa Seikkailijoilta 110 euroa ja Sudenpennuilta 80 euroa.

Ohjelma
Ohjelmassa on tiedossa monenlaista perinteistä kesäleiritoimintaa: leirin rakentamista, askartelua, kokkaamista, vaeltamista, saunomista, uimista, rakentelua, pelailua, leikkejä, olympialaiset ja paljon muuta. Paikan päällä näet ja koet!

Majoittuminen
Nukumme leirillä puolijoukkueteltoissa, joita lämmitetään kamiinoilla tarpeen vaatiessa.

Leiristä tiedotetaan lisää lähiaikoina.

Leirin varajohtajana ja Aviapartion yhteyshenkilönä toimii Riikka Rahtola, riikka.rahtola (at) aviapartio.fi

*******************************************************

7. Ryhmien yhteisten kevään kokousten ajankohdat

Aviapartion jäsenten tutumista toisiinsa on päätetty tukea lippukunnan yhteisillä kokouksilla.

Ensimmäinen näistä on Pääsiäisviikkon keskiviikkona 8.4. tällöin teemana on Poliisi ja poliisin toiminta.

Toinen lippukunnan yhteiskokous on keskiviikkona 29.4. Tällöin vietetään Vappujuhlaa. Kokouksen jälkeen on mahdollisuus lunastaa ilmapalloja, joista tullaan laittamaan ennakkotilauslomakkeet kaikille vanhemmille. Näin saaduilla varoilla on tarkoitus järjestää jotakin hauskaa kaikille ryhmille.
Kolmas yhteiskokous on keskiviikkona 20.5. helatorstain alla, tällöin seikkailijat pääsevät kokeilemaan rastitehtävien järjestämistä ja sudenpennut niiden tekemistä.

Näillä viikoilla siis myös Varpuset ja Lirot kokoontuvat yhtä aikaa Pikkutikkojen kanssa keskiviikkona klo 17:30-19:00, eikä torstain kokouksia pidetä.

*******************************************************

8. Johtajien kokoontuminen / halukkaat vanhemmat mukaan, seuraava kevätkokouksen yhteydessä

Johtajistomme kokoontuu jokaisen kuukauden viimeisenä maanantaina suunnittelemaan tulevaa toimintaa ja tarkistelemaan aikatauluja. Nämä kokoukset pidetään osoitteessa Arinatie 3 C 31. Seuraava kokous on lippukunnan kevätkokous, joka järjestetään seurakunnan tiloissa. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita katsomaan ja kuulemaan lippukunan toiminnasta! 

*******************************************************

9. Tehtäviä ja vapaita pestejä / toiminta

Akela (miespuolinen) eli laumanjohtaja Varpuset -laumaan.

Varavetäjiä joka ryhmälle. Tavoitteena yksi vapaaviikko / kk / johtaja.

Tarpojaluotsi, eli tarpojaikäisten aikuinen johtaja. Ensimmäiset nykyiset seikkailijat siirtyvät tarpojiksi syksyllä 2010. Tarpojaluotsin rekrytointi ja koulutus ennakkoon. Kun saamme luotsin, voidaan tarvittaessa aloittaa uusi tarpojaryhmä jo vaikka aiemmin.

Tehtäviin koulutetaan. Katso lisää tietoa Akelasta ja luotsista ja ikäkausien johtamisesta: http://ohjelma.partio.fi/index.php?title=1.4.4._Johtajat_ja_aikuisen_rooli.  

*******************************************************

10. Tehtäviä / Toimikunnat

Aviapartion kehittämisessä ja toiminnan vakauttamisessa on edelleen paljon tehtävää. Olemme päättäneet perustaa toimikuntia, jotka edistävät kukin omasta näkökulmastaan Aviapartion kehittämisalueita. Näihin toimikuntiin otamme ilolla vastaan vanhempia tai vaikka naapureita, eli jos et varsinaiseen partiotoimintaan koe voivasi osallistua, niin ehkä toimikuntien kautta voit olla avuksi ja iloksi ja mahdollistaa partiotoiminnan jatkuvuutta? 

Nyt perustettuja toimikuntia ovat:

KOLO-toimikunta: Toimikunta työskentelee oman partiokolon, eli partiomaisen kokoontumistilan saamisen eteen Pakkalan alueelle, ideoi mahdollisuuksia, etsii kontakteja ja paikkoja, selvittää kolorahaston perustamista kolon hankintaa tai muita kolokustannuksia varten. Oma kolo on pitkäjänteisen partiotyön tukijalka.

Sponsori / varainhankintatoimikunta: strategia pitkällä tähtäimellä, lähiyrityskontaktit, varainhankinnan ideointia.

Tempaustoimikunta: Tempaustoimikunta tutkii mihin paikallisiin tilaisuuksiin lippukunta voi osallistua ja toteuttaa osallistumista lippukunnan näkyvyyttä tukevissa tilaisuuksissa, esim. Koulumyyjäiset ja harrastepäivät. Organisoi ja toteuttaa varainhankintaa.

Jäsenhankintatoimikunta: strategista jäsenhankintaa ja johtajakoulutusta pitkällä tähtäimellä. Ideoi jäsenhankinnan tapoja ja tunnistaa johtajatarpeita. 

*******************************************************

Hyvää kevättalvea!

terveisin Aviapartion johtajisto

Vapaa määrittely