You are hereAvustavia tehtäviä lippukunnassa

Avustavia tehtäviä lippukunnassa


By riikka.rahtola - Posted on 14 Kesäkuu 2011

Tule mukaan kerran tai kaksi, tai tukemaan lippukunnan toimintaa pitkäaikaisemmin jossakin tehtävässä! Kysy lisää tehtävistä tai ilmoittaudu suoraan mukaan vapari-listallemme! (Vapari = vapaaehtoinen)

 

KERTAPESTEJÄ

Retkikokki sudenpenturetkelle. Tunnistat kattilan, ruoka-aineet ja kauha pysyy käsissäsi. Samalla näet mitä retkellä tapahtuu ja pääset partiotoiminnan ytimeen.
Sopii partiosta kiinnostuneelle peruskokkaustaitoiselle, vanhemmalle tai nuorelle, myös johtajanpestiä harkitsevalle. Erityisruokavalioiden hallinta plussaa.

Saattaja ryhmän osallistumiseen esimerkiksi kisaan tai päivätapahtumaan. Tule johtajan avuksi paimentamaan sudenpentuja, leikittämään odotusvaiheissa, kannustamaan kisassa ja näkemään mitä sudenpennut tai seikkailijat puuhaavat. Sopii vanhemmalle tai partiotoiminnasta kiinnostuneelle.

Huoltomies retkelle tai leirille huolehtimaan siitä että tiskivesi on lämpimänä ajoissa, kaupasta haetaan ruokatäydennystä tai että työkalut pysyvät tallessa. Näet ja koet samalla leirielämää siinä missä muutkin. Leirit muuten pidentävät ikää, viikko leirillä voi olla kuin kuukausi (aktiivi)lomalla!

Autokuskina heität retkeläiset kämpälle tai kisaajat kisapaikalle. Kyytiisi mahtuu oman lapsesi lisäksi muutama muukin partiolainen. Sopii: vanhemmalle.

Tuuraajana viikkokokouksessa olet johtajan apuna sujuvan illan varmistamisessa, tai tulet opettamaan omaa osaamisaluettasi ryhmälle. Sujuuko sinulta suunnistus, lintujen bongaus, sienten tunnistus, kalan perkaus, melominen, rakentaminen, kirveen teroitus, geokätköily, kokkaus, ihmissuhdetaidot tai jokin muu tärkeä taito?
Sopii: vanhemmalle, isovanhemmalle, nuorelle, jonkin taidon hallitsijalle, kenelle vain!

Satunnainen apu lippukunnan tapahtumissa esimerkiksi kahvinkeitossa, pöydän kattauksessa, letunpaistopisteen pystytyksessä…

 

KALUSTONHOITAJA

Osana tiimiä olet pitämässä huolta lippukunnan varastosta ja kalustosta, avustat kalustolainauksissa, huollossa, työkalujen kunnossapidossa, leirikamojen pakkauksessa tai partiolaisten kalustohuoltotoimissa.
Sopii: työkaluista ja retkivarusteista kiinnostuneelle, vanhemmalle, nuorelle, johtajalle…

 

IT- JA KUVATIIMILÄISIÄ

It-tiimiläisenä pääset kehittämään tai ylläpitämään nettisivujamme, tiedotusta ja muita sähköisiä välineitä, kirjoittamaan nettilehteen juttuja tapahtumistamme, hoitamaan kuvien keräämistä, tallentamista ja jakamista tai vaikka vain jotakin näistä... Halutessasi pääset ohjeistamaan myös nuoria tehtäviin näillä osaamisalueilla.
SOPII: kokeneelle tai aloittavalle, myös esimerkiksi vanhemmalle, nuorelle, sisarukselle, naapurille...

 

KOLO-TIIMILÄISIÄ

Lippukuntamme etsii itselleen omaa koloa ja erityisesti varastotilaa Aviapolisalueelta. Ihannetilanteessa kolo ja varastotilat olisivat samassa paikassa, jolloin varustehuolto, mm. telttojen kuivatus ja trangioiden pesu voidaan tehdä osana partiotoimintaa. Hyviä ideoita ja suhteita tarvitaan... Lippukuntamme kasvaa, tilojen tarve lisääntyy.
SOPII: kokeneelle tai aloittavalle, myös esim. vanhemmalle tai kelle tahansa partiotoiminnan tukemisesta kiinnostuneelle

 

YHTEISTYÖKUMPPANI

Etsimme myös yhteistyökumppaneita erityisesti retkeilymaastojen kartoittamisessa ja kaluston huoltoon soveltuvien varastotilojen järjestämisessä. Oma kolokin alueeltamme on haaveena. Tunnetko sinä maanomistajia, joiden metsään saisi mennä laavulla? Tiedätkö tahoa, joka haluaisi tukea partiotoimintaa?

Vapaa määrittely