You are hereTarpojat Arktika-päiväretkellä

Tarpojat Arktika-päiväretkellä


By riikka.rahtola - Posted on 02 Helmikuu 2014

Aviapartion tarpojien Arktika-päiväretki järjestettiin sunnuntaina 2.2.2014. Retkelle kehotettiin varustautumaan erityisen lämpimästi sillä salainen retkikohde olisi tavallista viileämpi. Retkelle lähdettiin kololta. Vartiot saivat mukaansa trangian, kartan, muita varusteita ja ohjeen suunnata bussilla kohti Helsingin keskustaa ja kartan osoittamalle ensimmäiselle rastille.

Rastilla kauppatorilla paljastui myös retken kohde, joka oli Suomenlinna. Vartiot saivat suunnitella ryhmälleen trangialla valmistettavan ruoan annetun budjetin rajoissa, ja sen jälkeen käydä tekemässä ostokset Suomenlinnan Siwassa.

Ruokarastilla etsiydyttiin (enemmän tai vähemmän) tuulensuojaiseen paikkaan ruoan valmistusta varten. Kun herkut oli syöty ja vatsat oli täynnä, vartiot etsivät tuulimittarin avulla mahdollisimman tuulista paikkaa, ja arvioivat tuulen pakkasvaikutusta taulukoiden avulla. Puuskassa löytyikin 9 m/s, mikä sai -2 asteisen ilman tuntumaan noin -15 asteen pakkaselta. 

Retkipäivän päätteeksi kävimme vierailulla Suomenlinnan merivartiostossa tutustumassa rajavartiolaitokseen. Elämyksenä kaikille pääsimme kurvailemaan Suomenlinnan edustalle ilmatyynyaluksen kyydissä!

Pukeutuminen oli ilmeisen onnistunut, kun tarpojat tarkenivat matkustaa paluumatkallakin Suomenlinnasta missäpä muualla kuin talvisesti lautan kannella. Iloisen ja talvisen retkipäivän jälkeen suuntasimme taas koti-Vantaalle. Mukaan retkeilemään rohkeni kahdessa vartiossa kuusi tarpojaa ja rasteille viihtymään neljä tarpojaluotsia. 

Vapaa määrittely