You are hereNettilehti

Nettilehti


Nettilehdestä voit seurata Aviapartion toimintaa ja tapahtumia.

Satakielet Sirkus-KITT:ssä

Satakielet -tarpojavartio osallistui lauantaina 15.3.2014 Vantaan Partiokannuksen järjestämään tarpojien Sirkus-aiheiseen KITT-tapahtumaan. “Yeah, like a what? Like-like-like a circus!”

Aluksi tutustuttiin paikalle tulleisiin toisiin tarpojiin leikkien ja kehoa lämmitellen. Sitten harjoiteltiin akrobatiaa ja muodostettiin hieno tarpojapyramiidi.

Tarpojapyramidi

Tarpojat Arktika-päiväretkellä

Aviapartion tarpojien Arktika-päiväretki järjestettiin sunnuntaina 2.2.2014. Retkelle kehotettiin varustautumaan erityisen lämpimästi sillä salainen retkikohde olisi tavallista viileämpi. Retkelle lähdettiin kololta. Vartiot saivat mukaansa trangian, kartan, muita varusteita ja ohjeen suunnata bussilla kohti Helsingin keskustaa ja kartan osoittamalle ensimmäiselle rastille.

Rastilla kauppatorilla paljastui myös retken kohde, joka oli Suomenlinna. Vartiot saivat suunnitella ryhmälleen trangialla valmistettavan ruoan annetun budjetin rajoissa, ja sen jälkeen käydä tekemässä ostokset Suomenlinnan Siwassa.

Tarpojien ensimmäinen KITT

Aviapartion historian ensimmäinen tarpojien KITT, eli Koko Ikäkauden Tarpoja Tapaaminen, pidettiin 5.9.2012. Tänä syksynä lippukunnassa on jo kaksi tarpojajoukkoa, joten KITT:ejäkin saadaan järkättyä. KITT:iä varten kokoonnuttiin Backaksen nurmikolle tutustumaan toisiin, tarpojaohjelmaan ja vähän kisailemaankin mm. sahausviestissä. Paikkalla olivat melkein kaikki, eli 15 tarpojaa. Jatkossa KITT:ejä on noin 1-2 kuukauden välein. Lisäksi tarpojat tapaavat myös retkillä. 

Kottaraiset ja Hippiäiset ovat lennähtäneet Aviapartioon!

Syyskuun ensimmäisellä viikolla 2012 aloitti lippukunnassamme kaksi uutta sudenpentulaumaa. Maanantaisin kokoontuva 2004-syntyneiden lauma kuoriutui Kottaraisiksi ja tiistaisin kokoontuva 2005-syntyneiden lauma valitsi nimekseen Hippiäiset. Tervetuloa Kottaraisille ja Hippiäisille ja kaikille uusille sudenpennuille! 

 

Keväkausi päättyi ja Saraste jäi odotuksiin

Aviapartion kevätkauden päätöstä vietettiin perinteisen iltanuotion merkeissä Backaksen nurmikolla. Nuotiolla tietenkin huudettiin, laulettiin ja katseltiin otteita Pyhän Yrjön rohkeudesta ja Cleolindan pelastumisesta sitten tyylillä jos toisellakin. Illan päätteeksi paistettiin makkaraa, ja viimeiseksi kirmattiin kesälomille, Sarastetta odottelemaan. Sarasteinfoa olikin tarjolla jo kaikille leirille lähtijöille ennen iltanuotiota. 

Kevätkirmaus Kytäjällä!

Keväinen retki seikkailijoille ja tarpojille saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi, ja pieni, mutta reipas ja iloinen joukko partiolaisia suuntasi toukokuisena viikonloppuna 19.-20.5. retkeilemään Kytäjän maisemiin Hyvinkäälle. Retkellä kannettiin kaikki tarvittava ruokia myöten mukana, joten omien varusteiden lisäksi sai kukin retkeläinen lisäkannettavakseen laavun, trangian tai ruokaa. 

Sää oli loistava ja aurinkoinen, ja muutama uskalikko pulahtikin uimaan Iso-Haiskarin lampeen taivalluksen jälkeen. Laavujen pystytyksen jälkeen tehtiin illallista, istuttiin nuotiolla ja rupateltiin mukavia, paistettiin vielä makkaraa ja lettujakin. Ja nautittiin keväisestä luonnosta! 

Second Hand Picnic -tapahtumassa 12.5.2012

Aviapartioalaiset osallistuivat Aviapolis-alueen Second Hand Picnic -tapahtumaan. Tapahtumassa alueen asukkaat saivat tulla picnicille ja samalla pitämään kirpputoripöytää joko Tammistoon tai Backakaselle. 

Aviapartion tarpojat, seikkailijat ja sudenpennut paistoivat ja myivät lettuja, kertoivat partiosta ja myivät kirpputoritavaraa Tammistossa. LUE LISÄÄ 

Mikä ihme se Kohtaaminen oli?

 Piirin kevään suuri partiotapahtuma oli tänä vuonna Kohtaaminen! Se tarkoitti, että partiolaiset kiersivät lippukunnittain tai ryhmittäin eri toimintapisteissa Helsigissä. Kaisaniemen puistossa pääsi esimerkiksi testaamaan taitoja seikkailuradalla tai viestittelemään viittomakielen aakkosia käyttäen. Lettujaksin sai syötäväkseen. 

Kampissa Narinkkatorilla selviteltiin yhdessätuumin erilaisia älypelejä. Yksi oli jättikokoinen labyrinttipeli, jossa pallo kuljettiin suuren levyn labyrintin läpi kallistelemalla. Kaasupallot käsissä matkaa jatkettiin Oopperalle, jossa kokattiin trangialla syötävää. 

Illan päätteeksi koko tapahtumaan osallistunut joukko kokoontui Alppipuistoon iltanuotiolle, tai siis illan ohjelmaosuuteen. Lavalta kuultiin myös Sarasteen leiribiisin ensiesitys. 

Menestystä SuSen Loikassa seikkailijoille

Aviapartiosta SuSen Loikka 2012 sudenpentujen ja seikkailijoiden kevätkisaan osallistui yksi lauma ja yksi seikkailijaryhmä. Kisa kierrettiin Itä-Vantaalla hienossa maastossa. Tehtävät olivat monipuolisia ja kivoja.  "Aviaseikkailijat" -nimellä kisanneet seikkailijat veivätkin voiton sarjassaan. Palkinnot jaettiin Kohtaaminen tapahtumassa.