You are hereBlogi

Blogi


Vapaamuotoisempaa kirjoittelua toiminnastamme

Seitar alkuleiri

Tulimme leiripaikalle ja laitoimme lipun salkoon. Sen jälkeen jouduimme pystyttämään teltat heinikkoon. (Sisarukset vammauttivat itsensä teräaseilla). Leiriportissa käytimme Vesan ihmeellisiä puupalikkanuija juttuja, jotta pystyisimme lyömään jotain keppejä maahan.

Leiriportin pystyttäminen oli joidenkin mielestä juhlallinen hetki. Meidän teltassa oli samana päivänä jätti hämähäkki, linnunpoikanen ja rupikonna. Illalla oli paljon vapaa-aikaa, koska johtajat juttelivat pitkään keittiössä.

Haikkikokemuksia

  • Haikille lähdettiin sunnuntaina lounaan jälkeen. Haikkiryhmissä melkein kukaan ei päässyt parhaan kaverinsa kanssa samaan ryhmään.
  • Rasteilla tehtiin solmuja, juteltiin, täytettin pullot ja venyteltiin. Yörastilla nähtiin taas kaverit. <3
  • Seuraavan yön yöpymispaikalla nähtiin suunnistusrasti vastarannalla, luultiin Sirun kanssa, että se oli joky tyyppi ja nimettiin se Villeksi
  • Iltapalalla oli tortillaa ja lettuja

  • Haikki oli noin 15 kilometriä, ois voinu olla pitempiki :-).
  •  
  • Riina (13 v) ja Siru (12 v)

Seikkailijoiden ja Tarpojien leirin alku (Heinä 2013)

Päivä 1.

Saavuimme lauantaiaamuna. Bussimatkan jälkeen meille esiteltiin leiripaikka ja kokosimme teltat ja rakensimme leirin. Pinja löi kirveellä jalkaansa ja joutui lähtemään tikattavaksi. Sen jälkeen söimme Outin kokkaamaa gourmet-ruokaa, eli nakkikeittoa.

Kottaraisten ensimmäinen päivä leirillä

 

Kun saavuimme, meille esiteltiin piha. Sitten nostimme lipun ja harjoiteltiin samalla sitä miten se nostetaan. Kasasimme yhdessä puolijoukkuteltan. Kun teltta oli pystyssä, veimme tavarat sisään ja levittäydyimme tetlttaan. Teltasssa meitä oli kahdeksan plus Akela. Leikittiin teltassa.

Leikimme yhteisleikkejä ulkona. Syötiin lounas. Leikittiin teltassa ja syötiin karkkeja. Oli välipala ja yhteisleikkejä pihalla. Leikittiin teltassa ja syötiin PALJON karkkeja - taas.

Seikkailijoiden haikki Kelventeen saareen

Ice Age leirin toisena päivänä sunnuntaina seikkailijat lähtivät puolentoista vuorokauden haikille, joka suuntautui Kelventeen saareen Päijänteen kansallispuistossa.

Aviapartion kesäleiri alkanut - seikkailijat rakensivat leiriä (LA 23.7.2011)

Seikkailijat saapuivat rismalahteen lauantaina. Lauantaina (1. päivä) rakennettiin leiriä. Pystytimme keittiökatoksen. Seuraavaksi pystytimme teltat ja laitoimme pressut sadesuojiksi telttojen päälle. Telttojen pystytyksen  jälkeen kävimme tutustumassa Rismalahden luonnon muovaaman sataman yhteydessä olevaa uimarantaan. Vesi oli viileää. Ilta päätettin nuotiolla ja ihailtiin päijänteeseen laskeutuvaa aurinkoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUE LISÄÄ

Akelat kokosivat piparkakkutaloja


Kokoonnuimme tänä iltana sudenpentujohtajien kanssa valmistelemaan huomisen illan sudenpentujen yhteistä pikkujoulua.

Kokosimme piparkakkutaloja, joiden osia sudenpennut pääsivät ryhmissä koristelemaan aiemmissa laumailloissa. Tiivillä yhteistyöhengellä saimme kaikkien 9 piparkakkutalon seinät, katot ja savupiiput koottua paikoilleen.

Kirjoittanut: Antti Järvenpää

Aviapartion uusi lauma sai nimekseen Punarinnat

Aviapartion uusin lauma sai ensimmäisessä kokouksessaan nimekseen Punarinnat. Paikalla olleista Punarinnoista syksyn into näkyi ja kuului. Koko ryhmällä oli hauska lauman aloitus. Punarinnoissa on 7 tyttöä ja 5 poikaa, joten ryhmämme on täysi.

Kirjoittanut: Outi Korkeila

Kuvia leiriltä

 Jokainen värjäsi solmuvärjäyksellä leiripyyhkeen  ohuesta harsokankaasta. Tällainen pyyhe kuivuu nopeasti ja on kevyt. Pyyhkeen värin sai valita neljästä eri väristä ja solmujen avulla, jokainen sai omanlaisensa persoonallisen  pyyhkeen.

 Seikkailijat tekivät  veturin eli leirikeittiön. Tiilien muuraamiseen  käytettiin savea.  Veturin valurautainen hellan levy sai lempinimen Kirsi lahjoittajansa mukaan.

 

Lipunnosto aloittaa jokaisen leiripäivän.

(Kuvat Timo)