Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Helmikuun Pakkasyöhaaste!

helmikuu 17 - maaliskuu 31

Oletko nukkunut ulkona pakkasella? Olisiko aika kokeilla? Ota osaa Aviapartion pakkasyöhaasteeseen! Raportoi yöpymisestäsi alla olevasta linkistä, lähetä kuva yöpymisestäsi ja kerro miten meni, ja olet mukana haasteessa! Kokoamme tulokset pakkaskauden jälkeen. Kuinka monta talviyöpyjää uskaltautui mukaan? Haaste koskee erityisesti aikuisia, vaeltajia, samoajia ja tarpojia, mutta kuka vain voi osallistua!

Haaste: yövy ulkona helmi-maaliskuun aikana – haaste voimassa niin pitkään kuin pakkasia riittää! Yöpymispaikka voi olla vaikka pihalla tai parvekkeella, teltassa tai muussa haluamassassi suojassa. Yksin tai yhdessä – voit haastaa mukaasi perheenjäseniä tai vaikka sen lähimmän kaverin, huomioi kuitenkin koronaturvallisuus!

Raportointilinkki: https://pakkanen.aviapartio.fi/  (Kerro nimesi, lähetä yöpymisestä ottamasi kuva, pakkasasteet ja kokemuksesi vapaamuotoisesti, esim. missä nukuit, miten meni?)
Tarvitsemasi salasanan saat johtajaltasi, se on jaettu myös WhatsApp-viestissä.

❄️ Voit jakaa kuvan myös instagramissa, käytä silloin hästägejä #aviapartio #pakkasyöhaaste

Kiinnitä huomioita lämpimänä pysymiseen. Jos riittävän lämmintä talvimakuupussia tai makuualustaa ei ole, niin näistä vinkeistä on lisäapua:

1. Kahden makuupussin taktiikka: lämpimän makuupussin päälle toinen makuupussi. Jos pussit eivät mahdu kunnolla toistensa päälle, laita päällimmäinen ikään kuin peitoksi. Pussin lisäksi voit ottaa päälle lämpimiä ilmavia peittoja. Lisälämmikkeen makuupussin sisään saa tehtyä esim. fleecepeitosta. Lippukunnalla myös lainattavissa pari makuupussia esim. toiseksi pussiksi.

2. Ehdottoman tärkeä on lämmin makuualusta, eli suosituksena useampi solumuovialusta, vähintään 1,5 cm yhteispaksuudeltaan. Avaruuslakana tai muu heijaistepinta auttaa lämmön heijastumisessa takaisin, mutta ei eristä! Lampaantalja tai vastaava lämmittää myös hyvin. Kylmä hiipii alhaata päin, missä makuupussi on nukkujan alla litistyneenä. Ilmatäytteiset makuualustat eivät ole lämpimiä pakkasilla, koska ilma johtaa lämpöä myös kehosta pois päin (ellei alusta ole erityisesti talvialusta koville pakkasille hyvillä eristeillä, jotka normaalikäyttöön ovat aika kalliita…) Lippukunnalla on myös makuualustoja, joita voit pyytää lainaksi.

3. Mene pussiin lämpimänä, eli liiku itsesi lämpimäksi ennen pussiin menoa. Makuupussi toimii kuin termospullo: jos sisään laittaa lämmintä, se pysyy lämpimänä, jos kylmää, se pysyy kylmänä…

4. Lämmin pipo päähän ja kauluri/kaulaliina kaulaan, päästä haihtuu eniten lämpöä. Pää pussiin ja pussin suu kiinni niin että vain hengitysaukko nenälle ja suulle jää näkyviin. Vaatteiksi lämmintä, esim. villaa: kerrasto, villapaita, villasukkia, lapaset…

5. Valitse yöpymispaikka niin, että tarpeen vaatiessa pääset siirtymään lämpimään, varsinkin jos talviyövyt ensimmäistä kertaa. Esim. kotipihalla, parvekkeella tms., nukkua voit teltassa, laavussa, katoksessa tai hyvällä säällä vaikka taivasalla. Valitse tuulensuojainen paikka, myös lumesta voi rakentaa tuulensuojaa. Lippukunnalta voit halutessasi lainata laavun, ekstramakuupussin tai makuualustoja, kysy johtajaltasi, ja palauta kuivana takaisin.

 

Tiedot

Alkaa:
helmikuu 17
Loppuu:
maaliskuu 31
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://pakkanen.aviapartio.fi/

Tapahtumapaikka

Kotona

Järjestäjä

Aviapartio
Kotisivu:
www.aviapartio.fi