Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maastoretki 9.-10.9.2023

9.9.2023 @ 10.00 - 10.9.2023 @ 14.00

Lähde mukaan Aviapartion perinteiselle syyskuun maastoretkelle syksyllä 2023! Retkelle lähdetään lauantaina ja palataan sunnuntaina oman ryhmän kanssa, ja myös kyydit, aikataulut ja tekemiset suunnitellaan oman vartion kanssa. Maastoretkellä yövytään laavuilla, teltoissa, hätämajoitteissa tai vaikka riippukeinuissa. Yöpymispaikka on kuitenkin kaikille ryhmille sama, tuttu Kattilajärven ylemmän keittokatoksen ympäristö, jonne kaikki mahtuvat. Kysy tarkemmat ohjeet siis omalta johtajaltasi! Maastoretki on tarkoitettu kaikille seikkailjoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Sudenpennut voivat osallistua halutessaan omana ”vartiona” ja omin eväin vanhempansa kanssa, mutta sudenpentulaumat eivät tee yön yli retkeä. Myös kaikki ryhmättömät johtajat ja partiolaiset ovat tervetulleita mukaan! Ilmesty paikalle ja nähdään retkellä!

Rinkka selkään ja lähde siis mukaan! Onko laavuyö kokematta? Milloin viimeksi yövyit ulkona? Haluaisitko yöpyä hätämajoitteessa? Mikä on parasta retkiruokaa? Millaisen matkan jaksaisit vaeltaa? Haluatko oppia uutta? Tai haluatko keskittyä rentoutumiseen metsän keskellä?

Ilmoittautumislinkki kuksaan on: kuksaan.fi/63241  (löytyy myös partion asiointipalvelussa oman lippukunnan tapahtumissa). Muista että voit osallistua tapahtumaan vain täysin terveenä ja oireettomana!

Varusteet retkeläisille: Voitte miettiä tarvittavia varusteita myös ryhmän kanssa, mutta esim. nämä ovat tarpeen: rinkka, makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet, partiohuivi, sadevaatteet, kengät joilla hyvä kävellä maastossa, säänmukaiset vaatteet, vaihtovaatekerta, vaihtosukkia, lämpimät vaatteet illaksi, yöksi esim. kerrasto, villasukat ja pipo, hammasharja, hattu, wc-paperi, juomapullo(t) ja riittävästi juomavettä matkalle, tukeva roskapussi omien roskien takaisin tuomiseen, puukko, tulitikut, laastarit, istuinalusta.


RYHMIEN JOHTAJILLE 
Maastoretki on hyvä tilaisuus lähteä oman ryhmän kanssa helposti ja turvallisesti maastoretkelle, yöpymispaikalla on myös aikuisia johtajia ja muita ryhmiä. Koronatilanteesta johtuen kuitenkin toimitaan omien ryhmien kanssa. Suositeltavaa on yöpyä noin 2-3 hengen teltta/laavu tai hätämajoitekunnissa oman ryhmän kanssa. (Laavuun mahtuu 4 yöpyjää).

Yöpymispaikka: Kattilajärven keittokatos (ylempi, Kattilajärvenpolun päässä). Katoksen lähiympäristössä on paljon hyviä telttapaikkoja. Koko vartio yöpyy lähellä toisiaan, ja johtajat huolehtivat ryhmästään retken ajan. Paikka on yleinen ulkoilualue, ja siellä voi olla samaan aikaan myös muita käyttäjiä, huomioidaan tämä omassa ja ryhmän toiminnassa! Jos aiot mukaan lämmitettävän teltan, tarvitset sitä varten myös omat polttopuut!

Matkat: Suunnittele ryhmällesi sopiva tuleminen, esim. kimppakyydeillä Nuuksioon jonnekin lähiseudun parkkipaikalle, josta vaellus retkipaikalle, myös julkisilla pääsee esim. Nuuksion Haltiaan. Kokeneemmille ilman johdettavaa ryhmää sopii myös yllätyslähtöpaikka, jossa ensimmäinen tehtävä on selvittää missä on. Tähän tarvitsette ”eksytysapua”, kysykää esim. luotsilta. 

Ruokailut: Sopikaa, valmistatteko vartion kanssa yhdessä ruokaa, vai tuleeko kukin omin eväin? Huomioikaa myös meno- ja paluumatkan riittävät ruoat. Kuumaa vettä on trangioilla helppo lämmittää useammallekin. Jos ruokaa tekee trangiassa, on pesuvesi kannettava vähän kauempaa järvestä tai käytävä tiskaamassa lähellä järveä. Huomatkaa silloin, ettei astioita koskaan tiskata suoraan järvessä, vaan pesuvesi ja pienet ruoantähteet on kaadettava esim. sammaleen alle, niin ettei jää esille näkyviin. Biojätteet voi hävittää paikalla puuceehen, mutta kaikki muut roskat kannetaan takaisin kotiin saakka.

Ohjelma: Voit suunnitella ryhmäsi kanssa teille sopivaa ohjelmaa matkalle ja perille. Retkillä on aiemmin esim. kalastettu, sienestetty, kokattu uutta ruokaa, siirrytty ikäkaudesta toiseen, treenattu suunnistustaitoja, koeteltu vaellusvoimia, tehty hätämajoitteita tai vain viihdytty luonnossa, nukuttu ja chillailtu… Vinkkejä saat ikäkautesi partio-ohjelmasta tai luotseilta.

Varaa lippukunnan varusteet etukäteen:
Tee varaus lippukunnan tarvikkeista 5.9. mennessä Riikalle, WA 044 3334734. Merkitsen varusteet kololle varaajan/ryhmän nimellä, ja ne voi hakea ennen retkeä erikseen sopimallanne tavalla. Ryhmä kantaa retkellä omat varusteensa. Tarkista kuitenkin hakiessa, että kaikki tarvittava on mukana.

Kuinka monta laavua tarvitsette ryhmälle? (3-4 yöpyjää/laavu). Tarpojien (selviytymistarpon) ohjelmaan tai muille innokkaille sopii myös yöpyminen pressusta tehdyssä hätämajoitteessa.

Kuinka monta trangiaa ja polttoainepulloa? Jos lähtijöitä on paljon, voitteko kierrättää trangioita myös ryhmän sisällä?

Tarvitsetteko tulostettua / kopioitua karttaa alueesta vai hoidatteko kartat itse? Entä lainakompasseja?

Kuinka paljon ryhmänne tarvitsee juomavettä yöpymispaikalle? (Palvelu, viedään autolla n. 300m päähän)

Ottakaa itse EA-tarvikkeet ryhmälle.

Jotakin muuta?

Tarvitaanko henkilökohtaisia lainavarusteita? Mitä? Makuupussi + makuupussilakana, makuualustoja, rinkka, ruokailuvälineitä…

Ryhmänjohtajat:
Kannusta retkelle lähtijöitä. Jokaisella seikkailija- tai tarpojaryhmällä tulee olla vartionjohtaja, luotsi tai vanhempi sovittuna, joka huolehtii ryhmän perään ja ryhmän tekemisestä. Jollet itse pääse mukaan, on hyvä etsiä joku, joka toimisi retkellä ryhmänjohtajana, ja näin retki mahdollistetaan kaikille. Ole yhteydessä myös yksittäisistä lähtijöistä. Mahdollistetaan retkeily kaikille halukkaille!

Tiedot

Alkaa:
9.9.2023 @ 10.00
Loppuu:
10.9.2023 @ 14.00
Tapahtumaluokat:
, , , ,
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , ,

Järjestäjä

Aviapartio
Kotisivu:
www.aviapartio.fi